Η Εκστρατεία περιλαμβάνει τη διανομή πακέτων με ενημερωτικό υλικό της Εθνικής Επιτροπής «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» σε παγκύπρια βάση μέσω των Κέντρων Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» και νοσοκομείων. Το υλικό, το οποίο απευθύνεται σε νέους γονείς, καλύπτει τοξικούς παράγοντες, χημικές ουσίες και ακτινοβολίες. Κάθε πακέτο περιέχει, επίσης, ένα οικολογικά κατασκευασμένο μικρό δώρο.

Στόχος της δράσης η προφύλαξη των παιδιών μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τοξικούς παράγοντες, αλλά και στην ενδυνάμωση των γονιών με πρακτικές πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν ώστε οι ίδιοι να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Η υλοποίηση της δράσης είναι δυνατή με την ευγενή συνεργασία του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου», και του Μακάρειου Νοσοκομείου (ΝΑΜΙΙΙ), τα οποία ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθεί πιο κάτω το συνοδευτικό σημείωμα, το υλικό που θα διανεμηθεί στις οικογένειες με νεογέννητα, και τα σχετικά ενημερωτικά βίντεο της Εθνικής Επιτροπής.

Αγαπητοί γονείς,

 

Η Εθνική Επιτροπή «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» (ΕΕΠΥΠ) με το ενημερωτικό αυτό πακέτο και ένα μικρό δώρο, οικολογικά κατασκευασμένο, εύχεται το παιδάκι σας

«Να είναι Υγιές και Ευτυχισμένο»

Εσείς, μαζί με την αγάπη σας μπορείτε να του δώσετε το καλύτερο δώρο, προστατεύοντας το από διάφορους τοξικούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του, όπως χημικές ουσίες, και η παθητική έκθεση στον καπνό του τσιγάρου και στην ακτινοβολία της ασύρματης τεχνολογίας. Ταυτόχρονα μπορείτε να το ενδυναμώσετε, έτσι ώστε σαν μεγαλώνει να μάθει να αποφεύγει από μόνο του την άσκοπη έκθεση στους παράγοντες αυτούς, και να διεκδικεί το δικαίωμα του στην υγεία.

Δεν πρέπει να νοιώθουμε ενοχές αν άθελα μας το εκθέσαμε σε κάποιους κινδύνους γιατί δεν ξέραμε πώς να το προστατέψουμε. Ποτέ δεν είναι αργά! Τώρα μπορούμε να το προστατέψουμε, μαθαίνοντας πώς.

Εμείς είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τι και πώς επηρεάζει την υγεία του παιδιού σας, και ιδίως πώς εσείς μπορείτε να περιορίσετε τους κινδύνους. Στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει φόρμα με τη συμπλήρωση της οποίας μπορείτε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας φυλλάδιο (Newsletter). Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά στο info@paidi.com.cy.

Πιο κάτω μπορείτε να  παρακολουθήσετε το σχετικό ενημερωτικό βίντεο της ΕΕΠΥΠ με πρακτικούς τρόπους προφύλαξης της εγκύου, του εμβρύου και των παιδιών από την ασύρματη ακτινοβολία, αλλά και από το παθητικό κάπνισμα. Θα βρείτε επίσης, σε ψηφιακή μορφή, το βιβλίο της Επιτροπής με τίτλο «Μαθαίνω και μπορώ να προφυλάξω το παιδί μου από τοξικές ουσίες και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες», και άλλους ενημερωτικούς οδηγούς για την προφύλαξη του παιδιού.

Με τις εγκάρδιες ευχές της Εθνικής Επιτροπής «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού»,

Δρ. Στέλλα Κάννα Μιχαηλίδου
Πρόεδρος

(Νοέμβριος 2022)

Ακτινοβολία και Εγκυμοσύνη / Έμβρυο

Συμβουλευτικό Βιντεο της Εθνικής Επιτροπής “Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού” για την Προστασία των Εγκύων και του Εμβρύου από την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία
Βίντεο για μικρά παιδιά

Συμβουλευτικό βίντεο της Εθνικής Επιτροπής “Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού” με τίτλο “Tα μικρά παιδιά μαθαίνουν να αυτοπροστατεύονται από την ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων, ταμπλετών, κ.ά.”.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://paidi.com.cy/new-video-2022-2/

Ακτινοβολία και Παιδί

Συμβουλευτικό Βιντεο της Εθνικής Επιτροπής “Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού” για την Προστασία των Παιδιών απο την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία
Ακτινοβολία και Εφηβεία

Συμβουλευτικό Βιντεο της Εθνικής Επιτροπής “Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού” για την Προστασία των Εφήβων απο την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία
Εκστρατεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο μειώνουμε την έκθεση των παιδιών στην ακτινοβολία
των 
WiFi και κινητών τηλεφώνων,
αξιοποιώντας  την τεχνολογία  με ασφάλεια. Μάθετε πως  στο πιο πάνω βίντεο.

Εκτενής οδηγός (2016, επανεκτύπωση 2020)

Οδηγός Ασφαλούς Αξιοποίησης του Διαδικτύου και Ιδίως για την “Εξ Αποστάσεως Μάθηση” των Παιδιών (2020)

“Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας” (2021)

Σύντομος οδηγός (2019)

Οδηγός για ασφαλή παιχνίδια (2021)

Παθητικό κάπνισμα (2010)

Φυτοφάρμακα

Παιδικό Δωμάτιο – Nesting

Βρόμικος Αέρας και Πνεύμονες

Ζωγραφική Προσώπου – Face Painting

Λαμπτήρες Εξοικονόμησης Ενέργειας (2020)

Πρακτικός Συνοπτικός Οδηγός για την προφύλαξη του παιδιού (2014)

“Προφυλάξτε τα παιδιά σας”

Verified by MonsterInsights