Ενημερωτικά Βίντεος για την Ακτινοβολία των Κινητών και Άλλων Ασύρματων Συσκευών

Η έκθεση στη μη Ιονίζουσα Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία (ΗΜΑ/RF) είναι καθολική, πολλαπλή και αδιάκοπη. Θα αυξάνεται γεωμετρικά, και υπάρχει ήδη διάσπαρτη αθέλητη έκθεση. Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν επηρεάζουν ιδιαίτερα τα παιδιά (πρόκληση καρκίνου, επηρεασμός της ανάπτυξης του εγκεφάλου και της γονιμότητας, κ.ά.).

Για το λόγο αυτό, και με βάση τη συνεχή επιστημονική τεκμηρίωση, η Εθνική Επιτροπή συστείνει την υιοθέτηση της Αρχής της Προφύλαξης και της ALARA (As Low Exposure As Possible). Η μείωση της έκθεσης είναι δυνατή με την εφαρμογή καλών πρακτικών, φτάνει να μάθουμε πως.

Πιο κάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεος που ετοίμασε η Εθνική Επιτροπή σχετικά με την Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και την επίδρασή της στο έμβρυο, στα παιδιά, στους εφήβους και στις εγκύους.

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής ευχαριστούν ιδιαίτερα τον κ. Λουκά Χάματσο για την αφιλοκερδή διαχρονική συμμετοχή του στα βίντεο της σειράς για την ευαισθητοποίηση για την Hλεκτρομαγνητική Aκτινοβολία Pαδιοσυχνοτήτων (ΗΜΑ/RF), την κα Κατερίνα Αγαπητού και την κα Μαρύλια Γιαλλουρίδου για την επίσης αφιλοκερδή συμμετοχή τους στο βίντεο για τις εγκύους και το έμβρυο και στο βίντεο για τα μικρά παιδιά, αντίστοιχα, όλους τους συμμετέχοντες που συνέβαλαν εθελοντικά, τον παραγωγό κ. Μίλτο Χατζουλλή, και όλους όσους εργάστηκαν για τη δημιουργία των βίντεο.

Νέο βίντεο της ΕΕΠΥΠ με τίτλο “Αξιοποιούμε την τεχνολογία με ασφάλεια” – 2023

Στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας, διδάσκουμε τα παιδιά πώς να την αξιοποιούν με ασφάλεια, χωρίς να εκτίθενται στους αθέατους κινδύνους της.

Το παρόν διαφημιστικό σποτ δημιουργήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Κύπρου «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» (ΕΕΠΥΠ), στο πλαίσιο της εκστρατείας του 2023 «Ασπίδα Προφύλαξης των Παιδιών», η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Παρακολουθήστε το πιο κάτω:

Βίντεο της ΕΕΠΥΠ με τίτλο «Tα μικρά παιδιά μαθαίνουν να αυτοπροστατεύονται από την ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων, ταμπλετών, κ.ά.» – 2022

Το βίντεο δημιουργήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Κύπρου «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» (ΕΕΠΥΠ), ειδικά για τα μικρά παιδιά στα πλαίσια της εκστρατείας «Ζώντας με την Τεχνολογία η Υγεία των Παιδιών Παραμένει Αναφαίρετο Δικαίωμα και Υποχρέωση Όλων». Στοxεύει να τα ενδυναμώσει στην αυτοπροφύλαξη και την διεκδίκηση του δικαιώματος σε υγιές περιβάλλον. Απώτερος στόχος η μείωση της αχρείαστης έκθεσης στην Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία (ΗΜΑ/RF), μέσα από την υιοθέτηση καλών πρακτικών για τη χρήση της τεχνολογίας όπως κινητά, τάμπλετς και λάπτοπ.

Παρακολουθήστε το πιο κάτω:

Βίντεο σχετικά με την εκστρατεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο – 2020

Σύντομο Σποτ  για την Εκστρατεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο – 2020

Σύντομο Διαφημιστικό Φιλμάκι – 2019

Ενημερωτικό Βίντεο για την Προστασία των Εφήβων – 2017

Ενημερωτικό Βίντεο για την Προστασία των Εγκύων και του Εμβρύου – 2016

Ενημερωτικό Βίντεο για την Προστασία των Παιδιών – 2015

Verified by MonsterInsights