Ο οδηγός μεταφράστηκε το 2022, σε ελεύθερη απόδοση στα Ελληνικά από την Εθνική Επιτροπή «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού», μετά από εξουσιοδότηση των δημιουργών της αγγλικής εκδοχής και εμπνευστών του «The BabySafe Project», δηλαδή τους οργανισμούς Grassroots Environmental Education” & “Environmental Health Trust, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Το περιεχόμενο του υπογράφουν 402 επιστήμονες, κυρίως ιατροί (γυναικολόγοι, παιδίατροι, κ.ά.), βιολόγοι, ερευνητές, λειτουργοί υγείας και άλλοι (ενημέρωση αρ. υπογραφόντων 20/01/2022).

Ο οδηγός αυτός προορίζεται για διανομή σε εγκύους και νέους γονείς, με σκοπό την προφύλαξη της εγκύου, του εμβρύου και του παιδιού από την ακτινοβολία της ασύρματης τεχνολογίας. Εντάσσεται στα πλαίσια της διαχρονικής εκστρατείας της Εθνικής Επιτροπής για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση: «Ζώντας με την τεχνολογία η υγεία των παιδιών παραμένει αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωση όλων», και της τρέχουσας καμπάνιας: «Μειώνουμε την ενεργητική και παθητική έκθεση στην ακτινοβολία από κινητά και WiFi στο Μακάριο Νοσοκομείο – Προστατεύουμε τα παιδιά».

Εκδόθηκε και εκτυπώθηκε από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, και θα προωθηθεί σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μακάριος ΙΙΙ, το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» και την Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου.

Ανακτήστε τον σε ψηφιακή μορφή:

 

Ελληνική έκδοση

Αγγλική έκδοση

Verified by MonsterInsights