Οδηγός προφύλαξης του εμβρύου: "Τι πρέπει να γνωρίζεις για την Ασύρματη Ακτινοβολία και το μωρό σου" (BabySafe Project)

Ο οδηγός μεταφράστηκε το 2022, σε ελεύθερη απόδοση στα Ελληνικά από την Εθνική Επιτροπή «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού», μετά από εξουσιοδότηση των δημιουργών της αγγλικής εκδοχής και εμπνευστών του «The BabySafe Project», δηλαδή τους οργανισμούς Grassroots Environmental Education” & “Environmental Health Trust, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Το περιεχόμενο του υπογράφουν 402 επιστήμονες, κυρίως ιατροί (γυναικολόγοι, παιδίατροι, κ.ά.), βιολόγοι, ερευνητές, λειτουργοί υγείας και άλλοι (ενημέρωση αρ. υπογραφόντων 20/01/2022).

Ο οδηγός αυτός προορίζεται για διανομή σε εγκύους και νέους γονείς, με σκοπό την προφύλαξη της εγκύου, του εμβρύου και του παιδιού από την ακτινοβολία της ασύρματης τεχνολογίας. Εντάσσεται στα πλαίσια της διαχρονικής εκστρατείας της Εθνικής Επιτροπής για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση: «Ζώντας με την τεχνολογία η υγεία των παιδιών παραμένει αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωση όλων», και της τρέχουσας καμπάνιας: «Μειώνουμε την ενεργητική και παθητική έκθεση στην ακτινοβολία από κινητά και WiFi στο Μακάριο Νοσοκομείο – Προστατεύουμε τα παιδιά».

Εκδόθηκε και εκτυπώθηκε από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, και θα προωθηθεί σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Μακάριος ΙΙΙ, το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» και την Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου.

Ανακτήστε τον σε ψηφιακή μορφή:

 

Ελληνική έκδοση

Αγγλική έκδοση

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «BabySafe Project» στην ιστοσελίδα: www.babysafeproject.org

Επικοινωνία

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (Newsletter), αφήνοντας τα στοιχεία σας, ή γράψτε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

 

Για αμεσότερη ενημέρωση συνδεθείτε μαζί μας στα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Youtube:

13 + 15 =

Διεύθυνση

Κυριάκου Μάτση 39,
1082 Αγίοι Ομολογητές, Λευκωσία

Επικοινωνία

Τηλ. 97821802
Fax: 22809455
info@paidi.com.cy  

Πρόεδρος Εθν. Επιτροπής:

Δρ Στέλλα Κάννα-Μιχαηλίδου
stellacm@spidernet.com.cy