Μεγαλώνοντας με υγεία στην ψηφιακή εποχή. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί: Πως η χρήση πολυμέσων επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;

 

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο εθισμός στα smartphones και το διαδίκτυο, η έλλειψη άσκησης και η έκθεση στην ακτινοβολία της ασύρματης τεχνολογίας αποτελούν σημαντικά προβλήματα, ιδίως στα παιδιά. 

 

Στο βίντεο που ακολουθεί, που είναι βασισμένο στην έρευνα της διάσημης Καθηγήτριας Νευροβιολογίας, Καθ. Gertraud Teuchert-Noodt, παρουσιάζονται τα ευρήματα της νευροεπιστήμης όσο αφορά την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου όταν γίνεται χρήση ψηφιακών μέσων, αναλύονται οι αιτίες του προβλήματος, και προτείνονται λύσεις. Στο βίντεο παρουσιάζεται η επίσης γνωστή επιδημιολόγος, ιδρυτής και Πρόεδρος του Environmental Health Trust, Δρ. Devra Lee Davis.

 

Το βίντεο δημιουργήθηκε αρχικά στα Γερμανικά (διάρκεια: 40 λεπτά), και είναι επίσης διαθέσιμο σε συνοπτική μορφή (διάρκειας: 18 λεπτών) στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Βραζιλιάνικα και Ιαπωνικά.
Περισσότερες πληροφορίες για τη Γερμανική εκδοχή υπάρχουν στην ιστοσελίδα: https://www.diagnose-funk.org/1674

 

Παρακολουθήστε την Αγγλική εκδοχή:

Επικοινωνία

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (Newsletter), αφήνοντας τα στοιχεία σας, ή γράψτε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

 

Για αμεσότερη ενημέρωση συνδεθείτε μαζί μας στα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Youtube:

8 + 6 =

Διεύθυνση

Κυριάκου Μάτση 39,
1082 Αγίοι Ομολογητές, Λευκωσία

Επικοινωνία

Τηλ. 97821802
Fax: 22809455
info@paidi.com.cy  

Πρόεδρος Εθν. Επιτροπής:

Δρ Στέλλα Κάννα-Μιχαηλίδου
stellacm@spidernet.com.cy