2ο Διεθνές Συνέδριο "Timeless Greece" 2018: "Οι Δραματικές Αλλαγές στον Πλανήτη και οι Ελληνικές Ρίζες της Οικολογικής Ηθικής"

17-20 Ιουνίου 2018

2ο Διεθνές Συνέδριο “Οι Δραματικές Αλλαγές στον Πλανήτη και οι Ελληνικές Ρίζες της Οικολογικής Ηθικής”

Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελλάδα 17-20 Ιουνίου 2018

(Tο περιεχόμενο ανακτήθηκε και μεταφράστηκε από τη σελίδα του Environmental Health Trust)

Το διεπιστημονικό συνέδριο «Οι Δραματικές Αλλαγές στον Πλανήτη και οι Ελληνικές Ρίζες της Οικολογικής Ηθικής» (www.timelessgreece.org) διοργανώθηκε από κοινού από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Διεθνές Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών, ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού ο οποίος υποστηρίζει τις ερευνητικές προσπάθειες για την ανάδειξη της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, επιστήμης, τεχνολογίας, και δεοντολογικών αξιών.

Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι η κα Αικατερίνη Παναγοπούλου που με θέρμη στήριξε παντιοτρόπως τη διοργάνωση. Το συνέδριο στηρίχτηκε επίσης από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, και την Εταιρεία Ελληνικής Μυθολογίας.

Το συνέδριο κάλυψε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών και δεοντολογικών ζητημάτων, από την κλιματική αλλαγή και τα φυτοφάρμακα, μέχρι την ατμοσφαιρική ρύπανση, τα κινητά τηλέφωνα, και τις ρίζες της ηθικής στην ελληνική φιλοσοφία. Τρείς κύριοι ομιλητές αναφέρθηκαν εκτενώς στις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία.

 

Η Δρ Ντέβρα Ντέιβις, Ογκολόγος, Επισκέπτρια Καθηγήτρια Ιατρικής στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, και Πρόεδρος του οργανισμού Environmental Health Trust, USA παρουσίασε το θέμα : «Αιτίες Χρόνιων Νοσημάτων στη Σύγχρονη Κοινωνία που μπορούν να αποφευχθούν».

 

Η Δρ Στέλλα Κάννα Μιχαηλίδου, Πρόεδρος της Εθνική Επιτροπής «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» Κύπρου: παρουσίασε το θέμα «Ηθικές Προκλήσεις για τη Διαχείριση Περιβαλλοντικών Στρεσογόνων Παραγόντων και την Προστασία των Παιδιών – Επιστημονικά Βασισμένες Παρεμβάσεις και Προφύλαξη“.

H κα Θεοδώρα Σκαράτο, Εκτελεστική Διευθύντρια του οργανισμού Environmental Health Trust: “Δεοντολογικά και Ηθικά Ζητήματα Συνυφασμένα με την Υγείας και το Περιβάλλον που θέτει η Ψηφιακή Επανάσταση“. 

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τις μαγνητοσκοπήσεις των παρουσιάσεων:

Το συνέδριο παρουσιάστηκε ως πρώτη είδηση σε αρκετές εφημερίδες.

Στην «Καθημερινή»:

Αμερικανίδα επιδημιολόγος: «Τα γονίδια μας δίνουν το όπλο, το περιβάλλον τραβάει τη σκανδάλη» στον καρκίνο

«Τα γονίδια μας δίνουν το όπλο, ενώ το περιβάλλον τραβάει τη σκανδάλη», δήλωσε η εξέχουσα αμερικανίδα επιδημιολόγος Ντέβρα Ντέιβις στην αποκλειστική συνέντευξη της Καθημερινή πριν την ομιλία της σε συνέδριο με τίτλο «Δραματικές αλλαγές στον πλανήτη, και οι Ελληνικές Ρίζες της Οικολογικής Ηθικής», που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών στη νοτιοδυτική Ελλάδα μεταξύ 17 και 20 Ιουνίου.

“Υπάρχει μια τρομακτική έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τα αποφευκτά αίτια καρκινογένεσης, και αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήσαμε το Environmental Health Trust. Η δουλειά μας στοχεύει στο να παρακινήσει και να εκπαιδεύσει το κοινό σε ότι αφορά τους διαδεδομένους κινδύνους για την υγεία. Τα στοιχεία, σε ζώα και ανθρώπους, που καταδεικνύουν ότι η τακτική έκθεση κατά τη διάρκεια της ζωής σε κινητά τηλέφωνα και άλλες ασύρματες συσκευές αυξάνει τον κίνδυνο για πολλούς τύπους ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικά κακοήθους και επιθετικού καρκίνου του εγκεφάλου, συνεχώς αυξάνονται».

– Δρ. Ντέβρα Ντέιβις στην «Καθημερινή»

Verified by MonsterInsights