Διαδικτυακό Εργαστήρι "Πλαστικοποιητές και Ανθρώπινη Υγεία"

- 8 Νοεμβρίου 2021, 17:00 - 18:45

Το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) πραγματοποίησε την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου διαδικτυακό εργαστήρι με θέμα: «Πλαστικοποιητές και Ανθρώπινη Υγεία» στο πλαίσιο του έργου BIOFOODPACK το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο M-ERA.NET και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Οι πλαστικοποιητές είναι κοινές χημικές ουσίες οι οποίες βρίσκονται και σε πλαστικές συσκευασίες τροφίμων/νερού και εμπλέκονται σε μια σειρά ενδοκρινικών διαταραχών, είτε αναπαραγωγικές, μεταβολικές, ή του θυρεοειδή. Οι πλαστικοποιητές μεταναστεύουν υπό ορισμένες συνθήκες από τη συσκευασία στο έτοιμο τρόφιμο προς κατανάλωση και εισέρχονται ακολούθως στον ανθρώπινο οργανισμό. Το εργαστήρι θα εστιάσει τόσο στο ρίσκο υγείας που σχετίζεται με τους πλαστικοποιητές όσο και με προτεινόμενες συμπεριφορικές αλλαγές για μείωση της έκθεσης μας σε αυτές τις χημικές ουσίες.

Tο πρόγραμμα της ημερίδας ακολουθεί πιο κάτω.

Για περισσότερες πληροφορίες:  25002282

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής “Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού”, Δρ. Στέλλα Κάννα Μιχαηλίδου παρουσίασε ως κεντρική ομιλίτρια το θέμα: “Οι επιδράσεις ενδοκρινικών διαταρακτών στο έμβρυο και το παιδί”

Verified by MonsterInsights