Ανακοινώνεται ο προγραμματισμός σειράς ψηφιακών θεματικών συζητήσεων τύπου Podcast με τίτλο «Παιδιών Ασπίδα»

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η έγκυρη ενημέρωση και ενδυνάμωση  των γονέων στην προφύλαξη των παιδιών από τοξικούς παράγοντες.

Μείνετε συντονισμένοι για να διερευνήσουμε τις επιπτώσεις βλαπτικών παραγόντων στα παιδιά, και τρόπους μείωσης της έκθεσης σ’ αυτούς. Μάθετε γιατί και πως να τα προφυλάξετε. Εμπειρογνώμονες θα συζητούν με γονείς και εκπαιδευτικούς και μέσα από την επιστήμη θα αναζητούνται τρόποι αποτελεσματικής προφύλαξης. Θέματα αιχμής η ασύρματη τεχνολογία, οι χημικές ουσίες σε προϊόντα για παιδιά, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η σωστή διατροφή των παιδιών, κ.ά. 

Στο πρώτο επεισόδιο, αναπτύσσεται το θέμα «Ασύρματη τεχνολογία / Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και καλές πρακτικές προφύλαξης των παιδιών»Τη συζήτηση συντονίζει η Δρ. Χριστίνα Καραολή, Καθηγήτρια Νεογνολογίας-Παιδιατρικής, Εντατικολόγος Νεογνών και Πρόεδρος της Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου (ΕΠΙΚ). Συζητούν η Πρόεδρος της ΕΕΠΥΠ, Δρ. Στέλλα Κάννα Μιχαηλίδου, Εμπειρογνώμονας Επιπτώσεων Tοξικών Παραγόντων στην Υγεία του Παιδιού και Ασφάλειας Τροφίμων, και η  κα Νάσια Χαραλάμπους, Διευθύντρια Πανεπιστημιακού Νηπιαγωγείου.  

 

 

Verified by MonsterInsights