10 κανόνες από Αυστριακό Ιατρικό Σύλλογο για την Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Ο Αυστριακός Ιατρικός Σύλλογος εξέδωσε έντυπο με 10 βασικούς κανόνες προστασίας μας από την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία. Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε την ελεύθερη μετάφραση που έγινε από την Εθνική Επιτροπή.

 Η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων δεν είναι τόσο ακίνδυνη, όπως ισχυρίζονται κατ’ επανάληψη οι χρήστες της κινητής τηλεφωνίας. Γι’ αυτό το Επιμελητήριο Ιατρών της Βιέννης έχει αποφασίσει με υπεύθυνο τρόπο, να ενημερώσει τον αυστριακό πληθυσμό, πως μπορεί να μειωθεί/ ελαχιστοποιηθεί το προσωπικό ρίσκο 

 1. Κατά την αγορά κινητών (και ανάλογων «έξυπνων» συσκευών) προσέξτε κατά το δυνατό να έχουν τη χαμηλότερη δυνατή τιμή SAR (Δείκτης Ειδικής Απορρόφησης),

 2. Κατά κανόνα ισχύει: τηλεφωνάτε, όσο γίνεται λιγότερο και συντομότερα. Χρησιμοποιείτε σταθερό τηλέφωνο ή γράφετε SMS μηνύματα. Παιδιά και νεαροί κάτω των 16 ετών επιτρέπεται να τηλεφωνούν κατ’εξαίρεση μόνο σε συνθήκες μεγάλης ανάγκης και να χρησιμοποιούν οπωσδήποτε ακουστικά hands free ή ανοικτής ακρόασης κρατώντας το κινητό μακριά από το σώμα.

   

 3. «Η απόσταση είναι φίλος σας». Κρατήστε μακριά από το κεφάλι και το κορμί σας (σε απόσταση ενός χεριού) το κινητό κατά τη χρήση του. Χρησιμοποιείτε ανοικτή ακρόαση ή ακουστικά hands free.

   

 4. Ακόμα και όταν χρησιμοποιείται ανοικτή ακρόαση ή ακουστικά hands free μη τοποθετείτε το κινητό άμεσα ή πολύ κοντά στο σώμα σας.

   

 5. Μη φέρετε μονίμως το κινητό (ή άλλη ανάλογη «έξυπνη» συσκευή) πλησίον του σώματός σας (ποτέ σε τσέπη στήθους ή παντελονιού). Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στις εγκύους. Στους άνδρες το κινητό στις τσέπες παντελονιού εμπερικλείει ρίσκα μείωσης της γονιμότητας. Πρόσωπα με ηλεκτρονικά εμφυτεύματα (π.χ βηματοδότες, αντλίες ινσουλίνης) πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα, και να κρατούν τα κινητά σε απόσταση από αυτά.

   

 6. Μην τηλεφωνάτε μέσα σε οχήματα (αυτοκίνητα, λεωφορεία, τρένα) αν αυτά δεν έχουν εξωτερική αντένα. Η ακτινοβολία είναι ψηλότερη! Επιπλέον, αποσπάται η προσοχή και ενοχλούνται οι συνεπιβάτες

   

 7. Κατά την οδήγηση πρέπει να ισχύει πλήρης αποφυγή και των μηνυμάτων SMS και του διαδικτύου. Η απόσπαση προσοχής δημιουργεί κινδύνους για τους συνεπιβάτες και τον εαυτό μας.

   

 8. Στο σπίτι και στην εργασία τηλεφωνάτε μέσω σταθερού δικτύου, το δε κινητό να το απομακρύνετε ή να το αποσυνδέετε.

   

 9. Τα κινητά και άλλες έξυπνες συσκευές πρέπει να είναι πλήρως απενεργοποιημένα δηλαδή σε flight mode και με απενεργοποιημένη τη δυνατότητα Wi-Fi, εάν θα χρησιμοποιηθούν ως κάμερα, φωτογραφική, υπολογιστική ή κονσόλα παιχνιδιών.

   

 10. Αποφεύγετε τηλεφωνήματα σε τόπους με κακή λήψη (ασανσέρ, υπόγειους χώρους, κελάρια). Σε τέτοιες περιπτώσεις αυξάνεται η απόδοσή του το κινητού και η εκπεμπόμενη ακτινοβολία. Αν αναγκαστείτε να τηλεφωνήσετε σε συνθήκες κακής λήψης τότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται hands free ή ανοικτή ακρόαση.

   

Συμβουλή:  Έξω τα κινητά από τους χώρους/γραφεία αναμονής. Ακτινοβολούν και ενοχλούν! … 

Οι Βιεννέζοι γιατροί και γιατρίνες! Μια συνεργασία για την καλή ζωή 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Verified by MonsterInsights