Κάλεσμα ECHA για περιορισμό χημικών ουσιών σε πάνες μιας χρήσεως για βρέφη και παιδιά

Κάλεσμα ECHA για περιορισμό χημικών ουσιών σε πάνες μιας χρήσεως για βρέφη και παιδιά

- 20/01/2020

Η Γαλλική Υπηρεσία για την Υγειονομική Ασφάλεια των Τροφίμων και την Περιβαλλοντική και Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία (ANSES) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προτείνει περιορισμό των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων (PAH), φουρανίων, διοξινών, πολυχλωριωμένων διφαινυλίων (PCBs) και φορμαλδεΰδης σε πάνες μιας χρήσεως για βρέφη και παιδιά. 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων (ECHA) απευθύνει κάλεσμα για την υποβολή αποδεικτικών στοιχείων για την υποστήριξη της προετοιμασίας της πρότασης. Η πρόσκληση υποβολής αποδεικτικών στοιχείων θα είναι σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020, και μπορείτε να στείλετε τα σχόλιά σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Για αποσαφήνιση του εύρους της έρευνας της ANSES, και απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το κάλεσμα, ο ECHA διοργανώνει σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο (webinar), ανοικτό για όλους, και πολύ χρήσιμο για όσους σχεδιάζουν να παράσχουν πληροφορίες για την προετοιμασία της πρότασης περιορισμού.

Τα ΜΜΕ καλούνται να στείλουν τα ερωτήματά τους στο press@echa.europa.eu.

Πιο κάτω ακολουθεί η ανάρτηση της ECHA στο Tweeter:

 

Στα Ελληνικά:

??? Όσον αφορά την ασφάλεια των βρεφών, είναι κάτι που μας αφορά όλους.

Η Γαλλία ετοιμάζει πρόταση για τον περιορισμό συγκεκριμένων χημικών ουσιών σε πάνες μιας χρήσης –
όπως οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες
(PAH), η φορμαλδεΰδη, οι διοξίνες, κτλ.

Εάν έχετε πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στην ετοιμασία της πρότασης μπορείτε να παραθέσετε το σχόλιο σας μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.
Ηashtag #SaferChemicals

Στείλτε τα σχόλιά σας συμπληρώνοντας τη σχετική
φόρμα εδώ.

 

Verified by MonsterInsights