Συζήτηση με αφορμή την έναρξη της εκστρατείας 2023 της ΕΕΠΥΠ ➯ Κατανόηση κινδύνων που απειλούν την υγεία του παιδιού και τρόποι αντιμετώπισής τους

- Εκπομπή "Με τον αέρα του Πρώτου" 29/06/2023

Στις 29 Ιουνίου 2023, η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος του ΡΙΚ «Με τον αέρα του Πρώτου» φιλοξένησε την Εθνική Επιτροπή «Περιβάλλον και Υγεία του παιδιού», με αφορμή την έναρξη της εκστρατείας της για το 2023 με τίτλο: «ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»- Γιατί και πώς θα προφυλάξουμε τα παιδιά.

Για την προφύλαξη των παιδιών, δύο βήματα είναι πολύ σημαντικά: η κατανόηση των κινδύνων και η γνώση σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Μέσα από τις εκστρατείες της, η ΕΕΠΥΠ επιδιώκει να παρέχει έγκαιρη και έγκυρη επιστημονική γνώση για τον εντοπισμό των ορατών και αόρατων κινδύνων που απειλούν καθημερινά τη ζωή του παιδιού και να εκπαιδεύει γονείς, εκπαιδευτικούς και τα ίδια τα παιδιά στους τρόπους προφύλαξης από αυτούς, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Η παρούσα εκστρατεία εστιάζει και στα ίδια τα παιδιά, καθώς είναι πολύ καλύτεροι αποδέκτες από τους μεγαλύτερους, ώστε να αναπτύξουν από μικρή ηλικία μια κουλτούρα προφύλαξης και προστασίας της υγείας τους, ενδυναμώνοντάς τα στην αυτοπροστασία και στην διεκδίκηση του δικαιώματός στην υγεία από τους μεγάλους.

Αναφέρθηκαν οι 3 πυλώνες/κύριοι στόχοι της παρούσας εκστρατείας:

1. Προφύλαξη από τον καπνό/ατμό του τσιγάρου και των νέων καπνικών προϊόντων, τα οποία λανθασμένα θεωρούνται ασφαλή.

2. Ασφαλής αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, προφύλαξη από την ακτινοβολία και αποφυγή του εθισμού.

3. Περιορισμός των επιπτώσεων στην υγεία των παιδιών από την υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα λόγω της κλιματικής κρίσης.

Καλεσμένη της εκπομπής ήταν η Δρ. Στέλλα Κάννα Μιχαηλίδου, Χημικός, Εμπειρογνώμονας σε θέματα Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων & Πρόεδρος ΕΕΠΥΠ, η οποία μίλησε αναλυτικά για τα παραπάνω.

Ακολουθεί παρακάτω το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής.

Verified by MonsterInsights