Μια εποικοδομητική συζήτηση με αφορμή τη 19η Διημερίδα της ΕΕΠΥΠ ➯Αξιοποιούμε την τεχνολογία και βαδίζουμε σ' αυτήν με ασφάλεια

- Εκπομπή "Τα Σάββατα δεν έχουμε σχολείο" 14/10/2023

Στόχος της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος του ΡΙΚ «Τα Σάββατα δεν έχουμε σχολείο» είναι η ενημέρωση και ο υγιής προβληματισμός σε θέματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής των παιδιών μας, στην εκπαίδευση, την υγεία και την ψυχαγωγία, αλλά και στη δημιουργία μιας χαρούμενης οικογένειας με θετική διάθεση και εξέλιξη.

Στο πλαίσιο αυτό, στην εκπομπή του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου 2023, ανοίχθηκε το κεφάλαιο «Ακτινοβολία και Παιδιά» και διευρενήθηκε το θέμα της Δυναμικής των Επιπτώσεων του Περιβάλλοντος στην Υγεία του Παιδιού.

Οικογένεια, εκπαιδευτικοί και κοινωνία μπορούμε να εφαρμόσουμε καλές πρακτικές και να προστατέψουμε τα παιδιάς μας.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο της εκπομπής πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη 19η Διημερίδα της «Εθνικής Επιτροπής Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» (ΕΕΠΥΠ) με τίτλο «Η δυναμική των επιπτώσεων του περιβάλλοντος στην υγεία του παιδιού: Εξελίξεις, αναδυόμενοι κίνδυνοι και προληψη». 

Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν οι: Δρ. Στέλλα Κάννα Μιχαηλίδου (Χημικός, Εμπειρογνώμονας σε θέματα Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων/Πρόεδρος ΕΕΠΥΠ), Δρ. Αντιγόνη Συρίγου-Παπαβασιλείου (Παιδονευρολόγος/Διευθύντρια Πρότυπου Κέντρου Νευροεπιστημών & Παιδονευρολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων) και Δρ. Γιώργος Τσαλακός (Καθηγητής Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου για την Επιστήμη/Εκπρόσωπος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού & Νεολαίας στην ΕΕΠΥΠ)

Ακολουθεί παρακάτω το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής.

Verified by MonsterInsights