Κυκλοφόρησε παιδικό παραμύθι για να βοηθήσει τα παιδιά και τους νέους να αντιμετωπίσουν τον COVID-19

Πηγή κειμένου: World Health Organization
(Ελεύθερη μετάφραση)

Περισσότεροι από 50 οργανισμοί που εργάζονται στον ανθρωπιστικό τομέα συνεργάστηκαν και δημιούργησαν συλλογικά ένα νέο παιδικό παραμύθι που στοχεύει να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν και να συμβιβαστούν με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω του COVID-19. Στη δημιουργία του παραμυθιού συνέβαλαν: ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Ταμείο Παιδιών των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Children’s Fund), η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και η μη κυβερνητική οργάνωση «Save the Children».

Με τη βοήθεια ενός φανταστικού πλάσματος, του Ario, το παραμύθι «Η Ηρωίδα μου είναι εσύ: Πώς τα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν τον COVID-19» εξηγεί πώς τα παιδιά μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, τις οικογένειες και τους φίλους τους από τον κορωνοϊό και πώς να διαχειρίζονται δύσκολα συναισθήματα όταν έρχονται αντιμέτωπα με μια νέα και ταχέως μεταβαλλόμενη πραγματικότητα.

 

Το βιβλίο – που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών – είναι ένα έργο της Ομάδας Αναφοράς της Μόνιμης Διυπηρεσιακής Επιτροπής για την Ψυχική Υγεία και την Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη στις Ρυθμίσεις Έκτακτης Ανάγκης (IASC), μια μοναδική συνεργασία οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών, εθνικών και διεθνών μη κυβερνητικών οργανισμών και διεθνών οργανισμών που παρέχουν υποστήριξη της ψυχικής και ψυχοκοινωνικής υγείας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Κατά τα πρώτα στάδια του έργου, περισσότερα από 1700 παιδιά, γονείς, φροντιστές και καθηγητές από όλο τον κόσμο μοιράστηκαν τους τρόπους με τους οποίους αντιμετώπισαν την πανδημία COVID-19. Η συμβολή των πιο πάνω ομάδων ήταν πολύτιμη για τη συγγραφέα και εικονογράφο Helen Patuck και την ομάδα του έργου, βεβαιώνοντας τους ότι η ιστορία και τα μηνύματα του παραμυθιού απηχούν σε παιδιά από διαφορετικά υπόβαθρα και ηπείρους.

Προκειμένου να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, το βιβλίο έχει ήδη μεταφραστεί ευρέως, με την κυκλοφορία σε περίπου από 60 γλώσσες. Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, καθώς και ως ηχητικό βιβλίο.

 

Verified by MonsterInsights