Πρόεδρος και Μέλη της Εθνικής Επιτροπής "Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού" (2023-2026)

- Περιλήψεις Βιογραφικών

Αναφορικά με τις Αποφάσεις με αρ. 59.304 και 90.121 με ημερ. 28.1.2004 και 7.10.2020, αντίστοιχα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να διορίσει τα πιο κάτω πρόσωπα ως Πρόεδρο και μέλη της Εθνικής Επιτροπής «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού», για περίοδο τριών ετών, από την 1.11.2023 έως τις 31.10.2026:

Πρόεδρος:

  • Δρ Στέλλα Κάννα Μιχαηλίδου — Χημικός, Εμπειρογνώμονας Επιπτώσεων Τοξικών Παραγόντων στην Υγεία του Παιδιού και Ασφάλειας Τροφίμων.

Μέλη: 

  • Δρ. Μιχάλης Αναστασιάδης — Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (Πρόεδρος Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου)
  • Καθ. Ανδρέας Χατζησάββας — Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (Γενετιστής στο Τμήμα Μοριακής Παθολογίας)
  • κα Νίκη Ευθυμίου — Νοσηλευτικές Υπηρεσίες (Πρώτη Λειτουργός Επισκεπτριών Υγείας)
  • Δρ. Τασούλα Κυπριανίδου – Λεοντίδου — Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ανώτερη Λειτουργός Επιθεώρησης Εργασίας)
  • κα Άντρια Θωίδη — Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (Λειτουργός Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή)
  • κα Δέσπω Λουκά Χριστοδούλου — Γενικό Χημείο του Κράτους (Ανώτερη Χημικός)
  • Δρ. Γιώργος Τσαλακός — Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (Καθηγητής Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου για την Επιστήμη)
  • Δρ. Χάρης Χατζηγεωργίου Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου (Παιδίατρος)
  • κ. Χάρης Νικολαΐδης Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος (Λειτουργός Περιβαλλοντικής Διαχείρισης)
  • Δρ. Πηνελόπη Αναγνωστοπούλου Πανεπιστήμιο Κύπρου (Παιδίατρος – Παιδοπνευμονολόγος, Λέκτορας Παιδιατρικής)
  • κ. Ρένος Κουμής — Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λεμεσού)
  • κα Ναταλία Γεωργίου – Τσιάκαλου — Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (Λειτουργός)
  • Δρ. Ρεβέκκα Γεωργίου — Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας (Παιδίατρος)
  • κα Τατιάνα Χρυσοστόμου — «Μικροί Εθελοντές» (Β’ Ταμίας)

Σύντομα Βιογραφικά Σημειώματα:

Δρ. Στέλλα Κάννα Μιχαηλίδου

Η Δρ. Στέλλα Κάννα Μιχαηλίδου είναι χημικός με διδακτορικό στην τοξικότητα των φυτοφαρμάκων  και  μεταδιδακτορική εξειδίκευση στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου  στην Τοξικολογία/επίπτωση των Τοξικών Ουσιών/παραγόντων στην Υγεία. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ σε θέματα Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων. Κατέχει επίσης  Δίπλωμα Διοίκησης. Πρώην Διευθύντρια Γενικού Χημείου και πρώην, Αναπληρώτρια Γεν. Διευθύντρια Υπουργείο Υγείας. Μέλος διεθνών Επιτροπών και ερευνών. Εμπειρογνώμονας Επιπτώσεων Τοξικών Παραγόντων στην Υγεία του Παιδιού. Για 2 θητείες 2010-2018 εκλέγεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ως μέλος του Διοικητικού Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, το 2007-2009 εκλέγεται ως μέλος της Επιτροπής Environment and Health της EURO/WHO. Συμμετείχε σε επιτροπές εκτίμησης κινδύνων της Ε.Ε ( EFSA pesticides Residues Panel 2005-2008, Scientific Committee on Health and Environmental Risks SCHER 2009-2013, and Panel on EU Risks Assessment (2012-2013).Το 2014 εκλέγεται Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Υγείας του παιδιού, της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας. Έχει εκλεγεί από το Διεθνές Φόρουμ Χημικής Ασφάλειας ως μέλος,  και το  2018 εκλέγεται μέλος του European Network of Scientists for Social and Environmental Responsibility ENSSER. Το 2008 εκλέγεται  ως Γυναίκα της χρονιάς για το Περιβάλλον από το Madame Figaro.

Από το 2004, διορισμένη από το Υπουργικό Συμβούλιο, προσφέρει εθελοντικά ως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» και αγωνίζεται Διεθνώς για το διαχρονικό της στόχο «την Πρόληψη και προφύλαξη της Υγείας των παιδιών από τοξικούς παράγοντες”.

Παρουσιάζει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά – διαλέξεις σε διεθνή ιατρικά, περιβαλλοντικά κ.ά. συνέδρια, ετοιμάζει ενημερωτικό υλικό για την Πρόληψη και διδάσκει σε σεμινάρια σε γιατρούς/λειτουργούς Υγείας, εκπαιδευτικούς, γονείς καθώς και σε Πανεπιστήμια. Μετείχε στην αρχισυνταξία  της «Διακήρυξης της Λευκωσίας για την ΗΜΑ 2017», συν-αρχισυντάκτης του βιβλίου «Μαθαίνω και Μπορώ να προφυλάξω τα παιδιά μου», και οδηγών προφύλαξης από φυτοφάρμακα , χημικές ουσίες, την ΗΜΑ κ.ά. Βασικό modo της είναι η έγκυρη ολοκληρωμένη επιστημονική γνώση, να μεταφέρεται στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και να μετουσιώνεται σε απλή έγκυρη πληροφόρηση για το κοινό.

Δρ. Μιχάλης Αναστασιάδης

Ο Μιχάλης Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 1995 και απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας στην Παιδιατρική στην Αθήνα το 2001. Έκτοτε εργάζεται ως ιδιώτης Παιδίατρος στη Λευκωσία. Είναι μέλος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου (της οποίας είναι Γραμματέας στο νυν διοικητικό συμβούλιο και μέλος στην Επιτροπή Εμβολιασμών και Λοιμώξεων της ΠΕΚ), μέλος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, εκπρόσωπος της ΠΕΚ στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής, μέλος του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος (στο τρέχον διάστημα είναι ο Ταμίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου) όπου μετέχει και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και εκπρόσωπος του ΠΙΣ στην Εθνική Επιτροπή Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού, στην Επιτροπή αντιμετώπισης του φαινομένου άρνησης εμβολιασμών και στο Συμβούλιο Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Είναι επίσης μέλος του ΚΥΣΑΝ (Κυπριακό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) και εκπαιδευτής από το 2008 στα επίσημα Ευρωπαϊκά σεμινάρια ανάνηψης παιδιών (EPALS) και νεογνών (NLS) που προσφέρει το Συμβούλιο για επαγγελματίες υγείας και επιστημονικός συνεργάτης (Clinical Tutor) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από της ιδρύσεως της το 2011.

Δρ. Τασούλα Κυπριανίδου-Λεοντίδου

Η Δρ. Τασούλα Κυπριανίδου-Λεοντίδου είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.  Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων MSc και PhD από το πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης στη Χημική Μηχανική, μεταπτυχιακού διπλώματος στην εκπαίδευση του πανεπιστημίου του Bath του Ηνωμένου Βασιλείου και Μάστερ στη Δημόσια Διοίκηση από το CIIM.  Έχει εργασθεί στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχει δημοσιεύσει πέραν των 15 επιστημονικών άρθρων.  Στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας προσελήφθη το 1998 και εργάζεται μέχρι σήμερα ως Ανώτερη Λειτουργός Επιθεώρησης Εργασίας, προϊστάμενη του Κλάδου Χημικών Ουσιών.  Τα καθήκοντά της περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των θεμάτων διαχείρισης και ελέγχου χημικών ουσιών,  την εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Ευρωπαϊκές και διεθνείς Επιτροπές, την ετοιμασία προσχεδίων νομοθεσίας,  τον καθορισμό πολιτικής και την  εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στα θέματα που αφορούν διαχείριση και έλεγχο χημικών προϊόντων.

Κα Άντρια Θωίδη

Εργάζεται ως Λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας στον Κλάδο Ανταγωνισμού και Σχέσεων με Οργανωμένους Φορείς της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Είναι απόφοιτη Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς, επίσης, συμμετείχε και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα τοποθέτησης Erasmus Placement, μέσω του οποίου εργάστηκε στην Αθήνα. Επιπλέον, είναι άριστη απόφοιτη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων ΜSc «Εκπαίδευση, Ηγεσία και Διοίκηση» και MBA «Δημόσια Διοίκηση» του C.I.I.M. και του City Unity College Nicosia αντίστοιχα. Ολοκλήρωσε με επιτυχία το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης της Δικηγορίας στη Δικηγορική Εταιρεία Κούσιος, Κορφιώτης, Παπαχαραλάμπους, εργάστηκε στη συνέχεια στο Γραφείο Νομικών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Κύπρου και πριν τον διορισμό της από την Κυπριακή Δημοκρατία ως Λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, εργάστηκε ως Επιστημονική και Κοινοβουλευτική Συνεργάτιδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Είχε διαχρονικά έντονη ενασχόληση με τα κοινά και την κοινωνική προσφορά και έλαβε το βραβείο εξέχουσας προσφοράς από τη Φοιτητική Ένωση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος του Νομικού Ομίλου του Πανεπιστήμιο Κύπρου, Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και εν ενεργεία μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Tέλος, κατά τη συμμετοχή της σε θερινό αγγλικό πρόγραμμα στο Manchester, είχε ενασχόληση με καμπάνιες ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον και την Υγεία και υπήρξε «Νέα Βουλευτής», στο πρόγραμμα «Βουλή των Νέων» υπηρετώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος.

κα Δέσπω Λουκά Χριστοδούλου

Η κα Δέσπω Λουκά Χριστοδούλου είναι κάτοχος Master of Science in Chemistry και Bachelor of Science in Chemistry από το University of Lomonosov (Μόσχα, Ρωσία).

Είναι Εθνική Εμπειρογνώμονας στα θέματα ασφάλειας τροφίμων με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στο Γενικό Χημείο του Κράτους (Γ.Χ.Κ.), Προϊστάμενη εργαστηρίων του Γ.Χ.Κ., Ανώτερη Χημικός και Υπεύθυνη Ποιότητας των εργαστηρίων Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων & POPs, Φαρμάκων, Συμπληρωμάτων διατροφής & Καλλυντικών του Γ.Χ.Κ., Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ομάδες και επιτροπές της E.E., Επιθεωρήτρια σε αποστολές της Ε.Ε., μέλος Επιστημονικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Υπεύθυνη για την αξιολόγηση του κινδύνου της έκθεσης του πληθυσμού σε χημικές ουσίες, μέλος σε Εθνικές Επιτροπές και Συμβούλια.

Έχει διοικητική εμπειρία σε μικρές και μεγάλες επιστημονικές ομάδες, εμπειρία στην προώθηση συνεργασιών με ντόπιους και εξωτερικούς φορείς και στην προώθηση και καθοδήγηση της εφαρμοσμένης έρευνας με στόχο τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας του ελέγχου επιδιώκοντας την αριστεία.

Έχει διοργανώσει συνέδρια στην Κύπρο και έχει προεδρεύσει σε 2 Πανευρωπαϊκά συνέδρια, έχει συμπροεδρεύσει σε Πανευρωπαϊκά συνέδρια και συμμετείχε σε διάφορα Ευρωπαϊκά σεμινάρια/ημερίδες ως ομιλήτρια για θέματα ασφάλειας τροφίμων και προηγμένης αναλυτικής τεχνολογίας.   

Έχει λάβει τρείς Ευρωπαϊκές βραβεύσεις, 2017-2021, ως επικεφαλής του εργαστηρίου Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων για την ποιότητα των αποτελεσμάτων.

Δρ. Γιώργος Τσαλακός

Ο Γιώργος Τσαλακός γεννήθηκε στο χωριό Λύση της επαρχίας Αμμοχώστου. Το 1990 αποφοίτησε από τη Φυσικομαθηματική σχολή του Ρωσικού Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών στη Μόσχα λαμβάνοντας τον τίτλο M. Sc. in Physics. Από το ίδιο Πανεπιστήμιο πήρε το διδακτορικό του το 1994 στη θεωρητική Φυσική με εξειδίκευση στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας.

Από το 2002 μέχρι το 2020 εργάστηκε ως καθηγητής Φυσικής στη Μέση Εκπαίδευση. Από το 2009 εργαζόταν με μερική απόσπαση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, συμμετέχοντας σε διάφορα προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Ως Σύμβουλος της Επιθεώρησης Φυσικής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, και με θέματα ασφάλειας στα εργαστήρια Φυσικής των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Συμμετείχε στις διαδικασίες απόσυρσης επικίνδυνων υλικών από τα εργαστήρια Φυσικής (υδράργυρου, υδραργυρικών θερμομέτρων και ραδιενεργών υλικών).

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 αποτελεί μόνιμο προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου στη θέση του Καθηγητή Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τις Φυσικές Επιστήμες.

Ασχολείται με θέματα αξιολόγησης της μάθησης με έμφαση στη διαμορφωτική αξιολόγηση, με τη μάθηση μέσω project και με την αξιοποίηση του πειράματος στα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών.

Τον Οκτώβριο του 2020 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο μέλος της Εθνικής Επιτροπής «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» για περίοδο τριών χρόνων ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

κα Ναταλία Γεωργίου

Η Ναταλία Γεωργίου-Τσιάκαλου σπούδασε Γεωλογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παράλληλα Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Πανοράματος. Συνέχισε τις σπουδές στο Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και αργότερα στην Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος. Εργάστηκε για επτά χρόνια σε μελετητικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, όπου ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με την ετοιμασία χαρτών και μελετών με το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών MAPINFO GIS, παράλληλα εκτελούσε καθήκοντα εκπαιδεύτριας σε διάφορες επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς με τους οποίους συνεργαζόταν το γραφείο. Προσλήφθηκε επίσης ως εκπαιδεύτρια για το μάθημα του GIS Arc Info στο Δημόσιο ΙΙΕΚ Κουφαλίων (Θεσσαλονίκη), όπου παρέδιδε μαθήματα εργαστηρίου. Παράλληλα εργάστηκε ως διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (τόσο εθελοντικά, όσο και επαγγελματικά), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Από το 2006 εργάζεται στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στην Κύπρο, όπου ασχολήθηκε αρχικά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Υπουργείου, την αξιολόγηση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη διευρυμένη ευθύνη του παραγωγού, ετοιμασία και υποβολή ετήσιων εκθέσεων, εναρμόνιση νομοθεσιών κ.λπ. Από το 2010 είναι το άτομο επικοινωνίας για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις στην Κύπρο, καθώς και για το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Σήμα EU Ecolabel. Από το 2014, είναι υπεύθυνη και για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου – EU EMAS. Από το 2018, μετακινήθηκε στον Κλάδο Αποβλήτων του Τμήματος όπου ασχολείται και με θέματα που σχετίζονται με τα απόβλητα, όπως τη νομοθεσία για τα πλαστικά μιας χρήσης, τα απόβλητα τροφίμων και άλλα. Εκπροσώπησε και εκπροσωπεί το Τμήμα σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως το έργο Grasp (Interreg-med),  Graspinno (Interreg-med), GreenS (Horizon 2020), Life FoodPrint, καθώς και σε διάφορες Εθνικές Επιτροπές, όπως για παράδειγμα την Εθνική Επιτροπή «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού», την Επιτροπή Παρακολούθησης Υλοποίησης της Στρατηγικής για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Υγεία, την Επιτροπή του Green Key κ.α.

κα Τατιάνα Σουκιούρογλου Χρυσοστόμου

Η Τατιάνα Σουκιούρογλου Χρυσοστόμου είναι κάτοχος πτυχίου Μάρκετινγκ και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Boston.  Από το 1988 – 1990 εργάστηκε ως οικονομικός ελεγκτής στην οικογενειακή επιχείρηση Premier Shukuroglou Ltd, και από το 1990 – 1992 ασχολήθηκε με τη διεύθυνση και την λειτουργεία της εταιρεία εισαγωγής και μεταπώλησης εργαλείων κήπου PlantaService Ltd, της οποίας ήταν συνιδρυτής. Το 1993 ίδρυσε κατάστημα εισαγωγής παλαιών επίπλων και μοντέρνων ειδών διακόσμησης. Από το 1995 – 1997 εργάστηκε ως εκτελεστική βοηθός της offshore εταιρείας Gateway 2000, αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες συναφείς της προώθησης υπολογιστών σε νέες αγορές. Ακολούθως, το 2000 απέκτησε δίπλωμα Διακοσμητή Εσωτερικού Χώρου από το Intercollege Λευκωσίας, το οποίο εκτότε εξασκεί, αρχικά ως εργαζόμενη σε επιχειρήσεις (μεταξύ των οποίων το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Selipas & Myrianthousis Architects, και τα καταστήματα Ambience Home Ltd. και Voici La Mode Ltd.), και σήμερα ως ελεύθερη επαγγελματίας, αναλαμβάνοντας τη διακόσμηση γραφείων, καταστημάτων αλλά και κατοικιών.

Η κα. Σουκιούρογλου είναι μέλος του Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου “ΜΙΚΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ”  από το 2010, και λόγω της τριβής της σε θέματα της κοινωνικής ευημερίας των παιδιών, αποφάσισε να ασχοληθεί με προγράμματα που αφορούν την κοινωνική τους ανάπτυξη. Δημιούργησε το «Step By Step» ως παράρτημα της εταιρίας «Stepping Stones To A Brighter Future LTD». Είναι αντιπρόσωπος του προγράμματος  Manadoob® στη Κύπρο και στην Ελλάδα, ένα πρόγραμμα από την Αμερική που καλύπτει ηλικίες 5-7 και 7-12 ετών. Σε στενή συνεργασία με ομάδα ψυχολόγων έχει δημιουργήσει ένα καινούργιο πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 3-5 χρονών, το Zimbaloo. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια των προγραμμάτων, και εκπαιδεύει εκπαιδευτές Παγκύπρια και στην Ελλάδα. Σκοπός όλων των προγραμμάτων είναι η ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων όπως, την ενσυναίσθηση, την ευγνωμοσύνη, την συγχώρεση, τον σεβασμό, την διαχείριση θυμού και του φόβου.  Όλα αυτά βοηθούν σε υγιή ανάπτυξη αυτοπεποίθησης και συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών.

Είναι επίσης πιστοποιημένη επαγγελματίας Νευρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού (NLP), δεξιότητα την οποία χρησιμοποιεί για να συμβουλεύει νεαρούς και ενήλικες. Μέσω του Νευρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού ενθαρρύνεται η δυνατότητα του ατόμου να εξερευνά τον εαυτό του και να αποδίδει στο μέγιστο σε όλους τους τομείς στη ζωή του, κατορθώνοντας έτσι τους στόχους του και επιτυγχάνοντας στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Verified by MonsterInsights